A szükség nagy úr

Az ember életében a családon és a munkatársakon túl a legmeghatározóbb szerepük a barátoknak van. Számos barátunktól tanulhatunk, számos barátunk arra tanít minket, milyenek ne legyünk, vagy bizonyos dolgokat hogyan ne kezeljünk, és néhányan akár példaképként is szolgálhatnak számunkra, ha szerencsések vagyunk. Én szerencsés vagyok, és van két nagyon jó barátom is, aki maximális példát szolgáltat nekem szinte minden területen, de van számos olyan ember is a környezetemben, akik bizony arra tanítanak, milyen ne legyek.

Az egyik például gyűlöl tanácsot kérni. Ő nem kér semmit. Mindig mindent egyedül akar megoldani, és már mondtuk neki számtalanszor, hogy nagyon szeretjük, és szerintünk azért tartogat számára az élet ennyi nehéz és nehezen kezelhető feladatot, mert bizony meg kellene tanulnia legalább azoktól az emberektől elfogadni a tanácsot és segítséget, akik nagyon szeretik őt. De hát ő csak nem akart ennek eleget tenni. Már azon nevettünk előre, hogy vajon melyik lesz a következő olyan helyzet, amiben szinte azonnal segítségére lehetnénk, de ő a makacssága miatt még akár plusz károkat is okoz magának.

Tegnap azonban azt kell mondjam, megtört a jég. Felhívott ugyanis, és megkérdezte, hogy szerintem melyik a legjobb samsung telefon szervíz budapest területén, mert leejtette a telefonját az egyik nagyon fontos ügyfele, és muszáj, hogy a telefon is jó kezekbe kerüljön és profin megcsinálják és az adatok is biztonságban legyenek. Végülis félig maga miatt kért segítséget, félig az ügyfél miatt, de legalább már felhívott, és megkérdezett, mert tudta, hogy én tudok jó csapatot mondani, és hát a szükség rávitte, mert hihetetlen fontos volt számára üzleti szempontból, hogy minden rendben legyen a készülék körül. Újra bebizonyosodott tehát, hogy a szükség nagy úr, az élet pedig nagy játékmester.