Éttermem új kínálata

Amikor én úgy döntöttem, hogy elég volt abból, hogy közel tizenöt éve szakácsként dolgozok egy helyen, ahol nem csak nem becsülnek meg, de egyre kevésbé van kedvem és motivációm dolgozni, és saját éttermet alapítok, még fogalmam sem volt arról, hogy ennyire nehéz időszak előtt áll a vendéglátó ipar és főleg az éttermek. Sajnos a vendégkör épp hogy kialakult, már el is kezdődött a vírus időszak, a bezárásokkal és a korlátozásokkal, és bár igazán gyorsan sikerült elejét vennem a dolgoknak, az elvitel és a kiszállítás megmentett attól, hogy teljesen csődöt mondjon az étterem, de még így is nagyon nagy gazdasági problémák előtt találtam magam. Valami teljesen újat kellett kitalálnom. Sosem voltak anyagi problémáim, és nem is gondoltam, hogy valaha azzal fogok szembesülni, hogy nem biztos hogy ki tudom fizetni a számláimat, hiszen egy jól menő étteremben dolgoztam egy igen magas szakács pozícióban. Csupán a jó légkör és a megbecsülés hiányzott, tulajdonképpen csak emiatt kezdtem bele a saját éttermem kialakításába.

Egyetlen egy dolgot mindig is jól csináltam, és mindig is szerettem volna komolyabban dolgozni a témakörben, a tengeri herkentyűk világa. Az előző helyen nem igazán voltak ilyen ételek az étlapon, és gondoltam egy merészet, és a kis pici hangulatos éttermembe elkezdtem egyre több tengeri alapanyagú kínálatot feltenni. Persze nem volt nehéz dolgom, hiszen az alapanyag tekintetében felbecsülhetetlen segítséget nyújt számomra az oceanfood csapata, mind gyorsaságban, mind minőségben. Az örök kedvenc a bio lazac hihetetlen nagy érdeklődésnek örvend. Van olyan vendégem, aki minden egyes héten betér legalább egyszer és az ebből készült ételek valamelyikét választja ki, annyira szereti. Egy szó mint száz, az újításom teljesen tökéletesen sikerült, és azt gondolom, hogy ezzel meg is mentette az éttermem jövőjét és hát persze így az én jövőmet is egyben. Az új kínálat pedig nem csak a vendégeim, hanem bizony az én kedvemre is van. Imádom ezt a pici ékszer éttermet. És ami még szebb, hogy úgy látom, hogy a betérő vendégeim is nagyon szeretik ezt a hangulatos, kicsi, családi, mégis iszonyatosan minőségi és kuriózum ételeket is kínáló éttermet.