Forrásnál

Biológia tanárként tisztában vagyok azzal, hogy naponta legalább három liter folyadékot el kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön. Sajnos, ennek ellenére magamon is tapasztalom, hogy nem minden nap fogyasztok megfelelő mennyiségű folyadékot. Tudatosan kell figyelni a víz bevitelére, és ehhez különös praktikákat is lehet alkalmazni.

Az egyik ilyen csel például az, hogy jó minőségi forrásvíz után nézünk, ami jó ízű, ráadásul még különféle ásványi anyagokat is tartalmazhat, mely így már akár különféle betegségek megelőzését is lehetővé teszi.

Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk szülőfalum környékén, mivel a település határától pár kilométerre, és a település szélén is található néhány forrás, aminek a vize nagyon egészséges, így szívesen fogyasztja idős és fiatal egyaránt.

Az egyig forrás, a Csevice forrás vize például azon túl, hogy kissé savanykás ízű a vulkánikus eredete miatt pedig szén-dioxid tartalmú, még némi vasat is tartalmaz, és a hőfoka, ami tíz, tizenöt fok, nyári és tavaszi időszakban különösen finom, üdítő ízű. Vashiány estén pedig kifejezetten ajánlatos a fogyasztása.

A másik forrás, ami a falu szinte közepén található íztelen, különösebb ásványi anyag nélküli, de hőfoka miatt, mi nyolc –tíz fok környéki, nagyon frissítő ital.

A környék lakói közül nagyos sokat, köztük mi is heti többszöri alkalommal megyünk el forrásvízért. Én különösen a Csevice savanykás ízé kedvelem, ráadásul vastartalma miatt jótékony hatással van a szervezetre is.

Mi is igen gyakran kijárunk a forráshoz. Utolsó alkalommal miközben merítettem meg a flakont forrásvízzel, kiesett a zsebemből az iphone telefonom, aminek a hátlapja megsérült.

Az iphone szerviz gyors segítségének köszönhetően fél órán belül kicseréltek a hátlapot. Mindenkinek csak ajánlani tudom a szerviz munkatársait.