Mert bizony lehet másképp is

Ki ne emlékezne azokra a végeláthatatlan hosszú és unalmas, soha véget nem érő és semmitmondó órákra, amelyet a munkavédelmi oktatás körén belül évről évre eltöltöttünk számtalan és megannyi munkahelyen át. Sosem tudtam, hogy ennek mi értelme, azon kívül, hogy kötelező feladat, mert törvényi előírás és bizony keményen büntetnek érte, ha nincs elvégezve. Sosem gondolkodtam azon, hogy lehetne-e vajon úgy csinálni ezt az egész tevékenységet, hogy annak valódi tartalma és értelme legyen mindaddig, míg meg nem alapítottam a saját cégemet.

Mindig is irodaházban dolgoztam ugyanis, és mindig mindenki azt gondolta, hogy ha van olyan terület, ahova értelmetlen a munkavédelem az ez. Irodai dolgozók számítógépekkel dolgoznak, nyugodt és csendes környezetben, nyugodtan és kiegyensúlyozott környezetben, mert hát az nagyon fontos a minőségi munkavégzéshez. Mi olyan esemény történhet, aminek a kezelését nem tudja önmagától is megoldani egy-egy alkalmazott? Maximum a saját lábunkban eshetünk el, gondoltuk.

Ma azonban már teljesen másképp gondolkodom erről, meghallgattam ugyanis egy olyan munkavédelmi oktatást, ami teljesen más színbe helyezte előttem a dolgokat. Rájöttem, hogy lehet ezt az egész témakört teljesen máshogy csinálni, mint ahogyan eddig én tapasztaltam. Érdekesen, valódi tartalommal és értékes tapasztalatokkal, információkkal teletűzdelve. Én ma már csak ilyen cégekkel állok szóba, hiszen nem elegendő számunka egy listát aláírni úgy, hogy az alkalmazottak egész nap csak unatkoztak, és bizony fogalmuk sincs róla, mint ahogyan nekem sem volt míg meg nem hallgattam, hogy milyen balesetek vagy veszélyhelyzetek érhetnek bennünket egy irodai légkörben dolgozva is.

Hála a jó égnek, nekem sikerült egy olyan csapatot találnom, akivel azonnal megtaláltuk a közös hangot, szeretünk is velük együtt dolgozni, és fergeteges oktatást végeznek, így nem csak abban lehetek biztos, hogy az alkalmazottak nem gyűlölik meg a munkavédelem témakörét, de biztos és hasznos tudással is rendelkeznek majd arra az esetre, ha ne adja az ég valami baj történne, és így én is nyugodtan aludhatok.